Over ons

Zo zaai je wat bloemetjes voor de pluk en vervolgens bouw je een website met 3000 soorten met foto's. Zo kan het gaan....

Op deze website kunt u vele soorten tuinplanten vinden die allemaal door mijzelf gekweekt en gefotografeerd zijn. Na vele jaren van kweken en fotograferen is het idee geboren om niet alleen alles in fotoboeken te plakken maar u ook mee te laten genieten van Gods Schepping. Op het internet staan veel soorten planten en bloemen waarbij verkeerde foto’s zijn geplaatst en daardoor is er over veel planten verwarring over hun kleur,vorm en naam. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk informatie te geven over de soorten die in mijn tuin zijn opgegroeid.

In mijn jeugd was ik de trotse bezitter van een hele grote groentetuin. Elke dag aten we vers uit eigen tuin. Soms aten we dagen achter elkaar dezelfde groenten, dit om te voorkomen dat de sla en spinazie doorschoten of de bonen te dik of te groot werden..
Er moest wat gebeuren om de vele groenten, die we vaak gratis weggaven in te dammen.
Bloemen waren de oplossing......

In 1985 werden de eerste zakjes bloemzaad gekocht. Een tiental soorten werden gezaaid op regels in de volle grond. Het resultaat was verbluffend en spoorde onmiddellijk aan tot het maken van foto's . Op dat moment werd ook het idee geboren om alles wat gezaaid werd fotografisch vast te leggen en te categoriseren.
Op deze wijze werd de basis gelegd voor een enorme hoeveelheid foto’s voor een database van bloemen en planten.

Voor mij is het een fascinerende gewaarwording dat je vaste planten zelf kunt delen, stekken en zaaien en voordat ik het wist was het hek van de dam want de plantenwereld is onnoemlijk rijk aan verschillende soorten.

Naast alle kwekersactiviteiten onderhoud ik zelf onze eigen tuin, een klassieke tuin aangelegd met bloemen in de tinten roze, blauw en wit, en de tuin van mijn schoonouders naast ons, in oranje, rood en geel. Ieder jaar heb ik voor beide tuinen een geheel nieuwe collectie van zo'n honderd tot hondervijftig soorten vaste planten, bollen en knollen. Soms heb ik wel 50 soorten daglelie's, die zijn zo mooi.
Tevens vind ik het een uitdaging om andere mensen aan bijzondere planten te helpen van goede kwaliteit. Soms gaat het om een plant die nergens anders te koop is.


Tuinieren en het kweken van planten is een uit de hand gelopen hobby maar voor mij is het pure ontspanning.

Onze "winkel" is dag en nacht geopend van half februari tot half oktober. Bij iedere plant staat een bordje met een uitgebreide beschrijving zodat de mensen precies weten wat ze mee naar huis nemen. De planten staan in kratten langs de weg en dat geeft een unieke uitstraling die enorm gewaardeerd wordt.

We hebben vijftig verschillende soorten planten in de verkoop, dat wil zeggen vijftig kratten van elke soort een, en veel soorten in reserve. Zodra er een krat leeg is wordt hij bijgevuld met een nieuwe soort.

Wie ook eens kijkje wil nemen bij het plantenaanbod in de zelfbedieningskraam is van harte welkom : Weipoortseweg 52 in Zoeterwoude,


Tot Ziens !